Over Daniëlle

In mijn vorige baan als leidinggevende was ik sterk in de juiste mensen op de juiste plek zetten. Mijn kwaliteit ligt echt op het gebied dat ik weet, welke omstandigheden iemand nodig heeft om zich goed te voelen. Mijn valkuil hierin is dat mijn focus in die tijd teveel op de ander lag en te weinig om mijzelf.

Ik werkte hard, vergat mijn eigen welzijn en werd ziek. Ik was totaal opgebrand door jarenlange roofbouw en kreeg een hypofyse aandoening. Dat heeft voor mij de ommekeer gemaakt. Wat wilde ik zelf eigenlijk en wat maakte mij gelukkig? Ik wist het zo goed voor anderen? Maar wat ik zelf wilde? Ja, poeh, dat was een goede vraag. Ik wist wel dat ik mij altijd heb afgevraagd, waarom wordt een mens nu ziek? Mede, omdat ik zelf altijd vage klachten had. En wat is gezondheid nu eigenlijk? Hier wilde ik meer mee. 

Midden 2012 ben ik gestopt met mijn vaste baan en ben ik weer gaan studeren. De 5-jarige studie Natuurgeneeskunde aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem. Het liefst zou ik zien dat de reguliere en alternatieve geneeswijzen steeds meer samen gaan werken. Dit gebeurd in mijn ogen al wel voorzichtig, maar het mag nog veel meer. Hand in hand, zodat ze elkaar positief versterken.

Naast dat ik veel geleerd heb tijdens mijn studie over natuurgeneeskunde en het therapieschap, heb ik ook veel geleerd over mijzelf. Over mijn eigen gezondmakende en ziekmakende patronen. Over wat mij helpt om meer rust te vinden. Ik ben veel gaan wandelen in de natuur en heb ontdekt dat massage en meditatie mij veel brengen. Daarnaast heb ik zelf ervaren wat kruidengeneeskunde met je doet. 

Op dit moment heb ik mijn praktijk in het hartje van Doetinchem en doe ik wat ik het liefst doe. Ik draag de natuurgeneeskunde uit om mensen bewust te maken dat als je inzichten krijgt in je eigen gevoelens, gedachten en patronen en als je durft te vertrouwen op je onderbuik gevoel (intuïtie) er vele mogelijkheden zijn om je gezonder te gaan voelen. 

Je gaat dan letterlijk de dingen anders doen, wat ervoor zorgt dat je gezondheid toe zal nemen. Want ieder mens verdient het om zich goed te voelen.

Lieve groet,

 Daniëlle